Оливкове дерево

Інгредієнти:

борошно - 400 г
молоко - 250 г
сухі дріжджі – 8 г
цукор -1 ст. л
сіль – 1 ч. л
оливкова олія – 2 ст. л
оливки – 10 шт
яйце – 1 шт

До 100 мл теплого молока додати сухі дріжджі, 1 ст. л цукру та 3 ст. л попередньо просіяного борошна. Все перемішати. На 20 хв поставити у тепле місце. Коли дріжджі з молоком підросли, зробити в борошні ямку і влити їх туди. Додати сіль, 150 мл теплого молока і 2 ст. ложки оливкової олії. Замісити тісто. Готове тісто залишити на 1 годину в теплому місці, щоб підросло.
За цей час шинку від «Родинної ковбаски» нарізати смужками.
Коли тісто підросло, розкачати його та поділити на стільки частин, скільки гілок матиме ваше дерево. Проте, одна частина тіста має бути трішки більшою – вона буде стовбуром. Саме в цю частину потрібно покласти порізану шинку. Інші частини тіста сформувати у вигляді джгутиків та викласти на деко, закрутивши кінці до серединки. В кожну гілочку покласти по оливці. Змастити «дерево» жовтком. Випікати при 190°С до утворення золотистого кольору.
Смачного!!!

<<<Назад