.jpeg)
Інградієнти:
- Сосиски «Молочні» (ТМ «Родинна ковбаска») – 12-15 шт.
- Вершкове масло – 100 г
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Дріжджі свіжі – 30 г
- Борошно – 550 г
- Молоко – 250 мл
Для змащування:
- Кунжут – 1 ст.л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Молоко – 2 ст. л.
Приготування:
1. Готуємо тісто: злегка підігріваємо молоко і розчиняємо в ньому дріжджі, додаємо цукор з сіллю і розмішуємо. Вершкове масло розтоплюємо, трохи охолоджуємо і вливаємо в молочну суміш. Додаємо яйця. Вводимо порціями просіяне борошно і замішуємо тісто. Викладаємо у велику миску, накриваємо рушником і залишаємо на 1.5 години.
2. Тісто, що підійшло, викладаємо на робочу поверхню, злегка присипану борошном. Розділяємо тісто на кілька шматочків.
3. Розкачуємо один з шматочків тіста в коржик. Використовуємо невеликі сосиски. На одну сторону ставимо сосиску, другу половинку нарізаємо смужками.
4. Закриваємо сосиску суцільною частиною тіста, потім накриваємо смужками. Акуратно защипаємо смужки тіста внизу, закриваємо з боків і формуємо булочку.
5. Готуємо таким чином всі булочки. Викладаємо їх на деко, застелене папером для випічки, і залишаємо їх хвилин на 20. Тим часом включаємо духовку на 190 градусів. Потім змащуємо поверхню булочок сумішшю яйця з молоком і присипаємо кунжутом.
6. Випікаємо булочки 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Після охолодження булочки можна подавати!