ІНДИЧИЙ РУЛЕТ З СУХОФРУКТАМИ
Найкращий спосіб приготування : у пакеті для запікання
Підготовка:
Помістіть рулет у пакет для запікання, щільно закрийте його кліпсою або зав’язкою;
Температура та час:
Розігрійте духовку до 180°C.
Запікайте протягом 1 години 20 хвилин.
Фінішний етап:
За 10 хвилин до завершення запікання розріжте пакет зверху, щоб рулет підрум’янився.
Перевірка готовності:
Проколіть рулет зубочисткою — сік має бути прозорим.
КРУЧЕНИКИ СВИННІ З ГРИБАМИ
Оптимальний спосіб: запікання з додаванням соусу у лотку для запікання
Підготовка:
Запікайте крученики в лотку для запікання.
Залийте сметанно-грибним соусом (200 мл сметани, 150 мл вершків, 100 мл води, спеції за смаком: сіль, перець, мускатний горіх)
Температура та час:
Розігрійте духовку до 180°C.
Запікайте під фольгою протягом 40 хвилин.
Фінішний етап:
Зніміть фольгу й готуйте ще 10 хвилин, щоб утворилася золотава скоринка.
КУРЯЧЕ ФІЛЕ З СИРОМ
Оптимальний спосіб: запікання у фользі
Підготовка:
Запікайте куряче фаршироване філе в лотку для запікання.
Щільно накрийте фольгою.
Температура та час:
Розігрійте духовку до 180°C.
Запікайте протягом 25-30 хвилин.
Фінішний етап:
Розгорніть фольгу та запікайте ще 5-7 хвилин, щоб сир підрум’янився.
КАРЕ ЗІ СВИНИНИ ВІД ШЕФА
Оптимальний спосіб: запікання у фользі
Підготовка:
Позбавте свиняче каре від упакування.
Заверніть каре у фольгу, створюючи отвори для циркуляції повітря.
Розмістіть фольговий пакет з каре на деко.
Температура та час:
Розігрійте духовку до 160–170 °C.
Запікайте 1,5–2 години (користуйтеся кулінарним термометром, м'ясо має бути 74 °C у товщі).
Фінішний етап:
Розкрийте фольгу та запікайте ще 20–30 хвилин до рум'яної скоринки.
Дайте каре відпочити та поріжте на порції.
Подавайте з улюбленим гарніром (наприклад, картоплею, гарбузом чи овочами).