Вже зовсім скоро християни святкуватимуть Великдень. У цей особливий день домашня їжа на замовлення стає справжнім порятунком для зайнятих господинь. Та яке б святкове меню ви не обрали: власноруч приготоване чи замовлене, воно завжди включає класичні страви: яйця, паску, домашню ковбасу, м’ясний рулет та, звісно ж, соковиту буженину.
Серед розмаїття м’ясних страв буженина завжди посідає почесне місце. Як приготувати її так, щоб вона залишилася соковитою, мала апетитний вигляд і водночас повністю приготувалась — розповідаємо у рецепті від майстрів “Родинної ковбаски”.
Серед широкого асортименту свинини, яку можна купити у нас, ми радимо зупинитися на свинячій шиї. Саме вона ідеально підходить для запікання: ніжна структура, правильний розподіл жиру. Також чудовим вибором буде полядвиця — м’ясо вийде м’яким і ніжним, особливо якщо перед запіканням його правильно замаринувати.
Хочете ще простіше? Оберіть вже готову страву або купіть шинку — усе можна замовити з доставкою за зручною для вас адресою.
Щоб буженина вийшла по-справжньому соковитою та ароматною, варто подбати про підготовку м’яса ще до запікання. Один із перевірених способів — маринування у сольовому розчині.
Пропорція солі до води:
Цей розрахунок легко адаптувати під ваш об’єм води — важливо зберегти пропорції.
На основі розчину солі можна приготувати ароматний маринад. Таке маринування насичує м’ясо вологою та ароматами та дозволяє не турбуватися через час приготування – буженина лишатиметься соковитою навіть за тривалої термообробки. На 1 літр води знадобиться:
Змішайте всі інгредієнти, розчиніть сіль і цукор, повністю занурте м’ясо в посудину з маринадом і залиште на ніч у холодильнику (мінімум на 8–10 годин).
Після запікання ви отримаєте ніжну, ароматну буженину, яка стане ідеальним доповненням до вашого великоднього кошика або святої вечері. А щоб не витрачати свій час — завжди можна замовити сет з 10 готових страв зі зручною та швидкою доставкою.
Кошик порожній