.jpg)
Інградієнти:
Для тіста потрібно:
- Борошно – 1 кг
- Вода – 430 мл
- Сіль – 30 г
- Яйце – 1 шт.
- Маргарин – 150-200 г
Для начинки:
- Куряче філе (ТМ “Родинна ковбаска”) – 800 г
- Помідори – 200 г
- Печериці (або будь-які інші гриби) – 600 г
- Цибуля – 400 г
- Сіль та перець – за смаком
- Жовтки – 5 шт.
Приготування:
1. Спочатку готуємо тісто. Борошно просіюємо та додаємо в нього воду з сіллю і яйце. Замішуємо пружне тісто. Загортаємо тісто в плівку і залишаємо на столі. Кожні 15 хвилин 3 рази тісто обминаємо та розділяємо на 2 частини.
2. Готуємо начинку. Нарізаємо цибулю, гриби, куряче філе дрібним кубиком. Змішуємо все в глибокій мисці, солимо та перчимо за смаком і відкладаємо в холодильник.
3. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 2 міліметри та гарненько змащуємо розтопленим маргарином. Згортаємо тісто в щільний рулет, злегка провертаючи по своїй осі. Відкладаємо в холодильник.
4. Через 15 хвилин дістаємо рулет з холодильника і нарізаємо на однакові шматочки, приблизно по 30 грамів. Кожен шматочок розплющуємо рукою і розкачуємо в круг товщиною 3-4 міліметри.
5. У центр кожного кола викладаємо по 1,5 столові ложки начинки та зліплюємо самсу у формі трикутника.
6. Викладаємо самсу на деко, застелене пергаментом, змащуємо жовтком, посипаємо кунжутом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.