Класичні маринади для шашликів відомі всім змалечку. Це завжди смачно і перевірено роками, але часто хочеться спробувати щось нове. Ми радимо додати фруктових ноток до вашого пікніка – це додасть йому солодко-кислих акцентів та екзотичності.
Щоб зробити м’ясо соковитим і ніжним, можна використовувати фруктові маринади. Вони роблять м'ясо на гриль неймовірно м’яким. У цій статті ми поділимося трьома перевіреними рецептами фруктових маринадів для свинини, курки та індички, а також дамо поради щодо правильного смаження.
Ідеально підходить для: курячого шашлику, курячих крилець або курячого стегна.
Інгредієнти:
Приготування:
Такий маринад робить м'ясо соковитим, ароматним і ніжним. Він чудово поєднується з птицею, тому прекрасно доповнить не лише курку, а і стане справжньою знахідкою, якщо вам вдалося купити свіжу качку. Замаринована таким чином птиця бездоганно смакуватиме як приготована на вугіллі, так і в духовій шафі.
Ідеально підходить для свинячого шашлику. Жирне м’ясо чудово поєднується з ананасовою кислинкою.
Інгредієнти:
Приготування:
Ананасова кислота чудово розм’якшує волокна, роблячи м’ясо на гриль ніжним та соковитим. Ми радимо свинину купити для цього рецепта заздалегідь і залишити в маринаді на всю ніч – так м’ясо для гриля вийде неймовірно запашним.
Ідеально підходить для: стегна індички, вирізки яловичої та полядвиці.
Інгредієнти:
Приготування:
Цей маринад чудово підходить для тих, хто любить ніжне дієтичне м’ясо.
Для класичного шашлику найкраще підходить свинина або курячі стегна. Для любителів ніжності — філе індика.
Вугілля має бути гарячим, але без відкритого полум’я. Інакше м'ясо підгорить зовні, а всередині залишиться сирим.
До шашлику ідеально пасує сало в спеціях, буженина, м’ясний рулет або ковбаса баликова.
Фруктові маринади — це простий спосіб зробити маринований шашлик ніжним, ароматним і екзотичним. Використовуйте манго, ананас або яблука, додавайте спеції — і ваш шашлик смакуватиме неймовірно!
Кошик порожній