
Складно знайти більш універсальну страву, ніж курячі крильця. Вони чудово смакують як на сімейній вечері, так і на пікніку на природі. Вони доречні на вечірці друзів та навіть можуть стати доповненням до вишуканої вечері.
Соковиті, ароматні й з хрумкою скоринкою, курячі крила чудово підходять як м’ясо на гриль або у духовці — все залежить від маринаду та техніки приготування. У цій статті ми зібрали рецепти курячих крилець, які легко повторити на грилі або вдома.
Пікантні крильця в медово-гірчичному маринаді
Інгредієнти:
- курячі крильця — 1 кг
- мед — 2 ст. л.
- гірчиця — 1 ст. л.
- соєвий соус — 2 ст. л.
- часник — 2 зубчики
- сіль, перець — за смаком
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти для маринаду.
- Замаринуйте крильця щонайменше на 2 години.
- Обсмажуйте на грилі 20–25 хвилин, періодично перевертаючи.
Цей рецепт чудово поєднується з копченим м’ясом або домашньою ковбасою для святкового столу.
Курячі крильця в соусі BBQ
Інгредієнти:
- крильця — 1 кг
- соус BBQ — 100 мл
- оливкова олія — 2 ст. л.
- копчена паприка — 1 ч. л.
- сіль, перець
Приготування:
- Змішайте крильця з усіма інгредієнтами.
- Запікайте у духовці при 200°C близько 35 хвилин або готуйте на грилі.
Ідеальний варіант для комплексних обідів чи доповнення до їжі на замовлення, коли хочеться чогось особливого. А якщо ви бажаєте отримати ідеальний смак крилець BBQ без додаткових зусиль, замовляйте приготовані у смокері крильця з доставкою від "Родинна ковбаска".
Гриль-крильця з гострою ноткою
Інгредієнти:
- крильця — 800 г
- соус чилі — 3 ст. л.
- мед — 1 ст. л.
- часник — 1 зубчик
- сік лимона — 1 ст. л.
Приготування:
- Змішайте маринад, обкачайте в ньому крильця й залиште на годину.
- Готуйте на грилі до рум’яної скоринки.
Ці крильця чудово доповнюють маринований шашлик або сало в спеціях. Як доповнення до них можна замовити їжу онлайн, разом із шашликом, доставкою від "Родинна ковбаска".
Курячі крильця з соєво-імбирним соусом
Інгредієнти:
- курячі крильця — 1 кг
- соєвий соус — 3 ст. л.
- тертий імбир — 1 ч. л.
- часник — 2 зубчики
- цукор — 1 ч. л.
Приготування:
- Замаринуйте крильця на 3 години.
- Запікайте при 180°C або готуйте на мангалі.
Цей варіант чудово підійде до новорічного меню або як частина великоднього кошика.
На сайті "Родинна ковбаска" ви можете замовити святкову вечерю, купити свинину чи куряче філе, щоб приготувати найсмачніші страви для близьких. Також доступна безкоштовна доставка їжі в межах регіону.